βρείτε τη διαφορά

Οι θέσεις-απόψεις των δύο μονομάχων για την θέση του Δημάρχου Χαλκίδος ως προς την υπόθεση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας:

Χρήστος Παγώνης:

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ(Κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία, Προσβολή της Αισθητικής, Απαξίωση και υποβάθμιση της περιοχής κλπ) ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ:

o Απόδοση του χώρου για χρήση από τον λαό της Χαλκίδας για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να βρεθούν πόροι, να οριστικοποιηθούν οι μελέτες ανάπλασης και αξιοποίησης.
o Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την επιλογή χρήσεων και μορφής που θα παραπέμπουν όχι μόνο στο παρελθόν αλλά στο μέλλον αυτής της πόλης.
o Μορφές και διαδικασία αξιοποίησης που θα εγγυώνται την διαφάνεια, σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τον Δήμο και τους Χαλκιδέους και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για όλη την πόλη.

  • Ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου τηςΔημοτικής Αγοράς και της πλατείας αγοράς σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

πηγή: http://www.cpagonis.gr/new/gr/Content/13/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1.html

Θανάσης Ζεμπίλης:

έντυπο Ζεμπίληστη σελίδα 21:  ΔΑΧ από δήμο 001

[και απλά για τους πολύ παρατηρητικούς, ας προσέξετε το κόστος για παιδικές χαρές (ίσως είναι διαχρονική η ακρίβεια, γιατί επί Αναγνωστάκη παρουσιαζόταν ποσό 50.000 € για βάψιμο-επισκευή σε κούνιες παιδικής χαράς)]:

τόσα λεφτά για παιδικές χαρές;;;

This entry was posted in Αταξινόμητα and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to βρείτε τη διαφορά

  1. Ο/Η γσ λέει:

    Η πλατεία προ της Αγοράς λεγότανε «Πλατεία Εβδομαδιαίας Αγοράς»και όχι «Πλατεία Αγοράς», σκέτα. Τούτο δε, διότι εκεί εγίνετο καθε Δευτέρα εκτεταμένη γενική αγορά, με κάθε λογής προϊόντα, πλήν ζώων.Κάθε Τετάρτη από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι εγίνετο Λαϊκή Αγορά, όπως οι σημερινές, στη μεσαία Στοά με την κυβόσχημη (τεσσάρων κρουνών) κρήνη, ένα πραγματικό κόσμημα της Αγοράς, κατασκευής της πρώτης αρχιτεκτονικής φάσεως του Συγκροτήματος.Οι δημιουργοί του ολοκληρωμένου συγκροτήματος αείμνηστοι αρχιτέκτονες Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Σόλων Κυδωνιάτης (παρθενικό του έργο, για το οποίο επαίρετο ιδιαίτερα) και Βαγιανός, σεβάστηκαν και περιέλαβαν αυτή την αξιόλογη και πολύτιμη για Αγορά Κρήνη. Την κατεδάφισε όμως, ακατανόητο γιατί (μάλλον για οικονομία νερού…) δεν την σεβάστηκε, κατοπινός Δήμαρχος, περί το 1949, αν θυμάμαι καλά. Κατά τα άλλα το νερό είναι πολιτισμός!

    Αγορά, εν λειτουργία, άλλη δεν έχουμε σήμερα. Επομένως ο όρος «Παληά Αγορά» δεν ευσταθεί, αφού δεν υπάρχει Νέα, από την οποία θά έπρεπε να την διαστείλουμε.Η Αγορά είναι η μοναδική υπάρχουσα, την οποία μάλιστα εχθεύονται θανάσιμα κάποιοι, αδημονούντες να την γκρεμίσουν και να κατασκευάσουν στη θέση της ένα κατά τη δημοσιευθείσα μακέττα του Δήμου, υποκατάστατο Χανιού του πάλαι ποτέ ή τίς οίδε τί άλλο, αφού μιλάνε για θέατρο, για άλσος, γιά πολιτιστικό κέντρο κλ, κλ.
    ΟΥΔΟΛΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΟΜΩΣ για την πλήρη αποκατάσταση ενός θαυμάσιου έργου, που εξασφαλίζει η εφαρμογή της υφιστάμενης αποφάσεως της μόνης εχούσης λόγον και αρμοδιότητα Αρχής, ψάχνοντας να βρούν κάποια πολιτική πασρεκτροπή για καταφέρουν το ΕΓΚΛΗΜΑ, αλλά και κρυφτούν από την πολιτική αυτή κάλυψη.
    (από τον κύριο Γιάννη Σιδεράκη)

  2. Παράθεμα: περιεχόμενα | Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Σχολιάστε